Kraftig økning for Takringen

Medlemmene i takentreprenørkjeden Takringen har lagt et aktivt år bak seg, og de kjøpte inn varer for over 410 millioner […]

Medlemmene i takentreprenørkjeden Takringen har lagt et aktivt år bak seg, og de kjøpte inn varer for over 410 millioner kroner fra kjedekontoret i 2022.

– Det er det høyeste tallet vi har hatt noensinne, og er en økning på hele 57 prosent fra året før, hvor det ble gjort innkjøp for 260 millioner kroner, sier daglig leder Vidar Hoseth i Takringen til Byggeindustrien.

Han kunne nylig presentere de ferske tallene på årsmøtet og fagmøtet i Takringen, som ble arrangert torsdag og fredag i forrige uke. Han forklarer den kraftige økningen med nye medlemmer og stor aktivitet, men også at prisutviklingen er en medvirkende årsak.

– Den kraftige prisøkningen vi har sett innen en rekke innsatsfaktorer og varer spiller selvsagt inn i totalbildet, kommenterer han

 

Nylig kunne Takringen notere seg for rekorddeltakelse på årets kombinerte samling med årsmøte og fagtreff. 120 personer deltok på arrangementet

60 medlemsbedrifter

Takringen har nå passet 60 medlemmer, som også er ny rekord for sammenslutningen.

– Vi har hatt en veldig fin utvikling den senere tiden med god aktivitet hos våre medlemmer samt at flere har blitt med i Takringen. Vi er også i dialog med flere som ønsker å bli med, og vi har nå passert 60 medlemmer, sier Hoseth. Han viser til at disse virksomhetene har en sisteleddsomsetning på mellom 1,2-1,4 milliarder kroner.

Hoseth forteller at starten på 2023 også har vært meget god.

– Vi hadde en sterk januar og så langt ser det også bra ut for februar, og veksten ser dermed ut til å stå seg godt. Men det er selvsagt en spenning rundt hva som kommer fremover. Som takentreprenører ligger vi ganske sent i løypa i prosjektene som skal planlegges og fullføres, sier han.

 

Takringens administrasjon består av Zbigniew Cezary Zawada (rekrutteringsansvarlig) (f.v), Marianne Hoel (logistikksjef), Janne Bjørklund (økonomiansvarlig), Leif Arne Skogsholm (kjedeutvikler og Vidar Hoseth (daglig leder).

 

Rekordmange på samling

Med flere nye medlemmer og stor aktivitet kunne Takringen også notere seg for rekorddeltakelse på årets kombinerte samling med årsmøte og fagtreff. Arrangementet som gikk over to dager samlet rundt 120 personer på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

– Det er ny rekord for oss, og det ble et bra arrangert som hadde mye faglig innhold med fokus på blant annet nyheter fra våre leverandører, kvalitetskontroll og HMS samt en oppdatert innføring i de nye innleiereglene på programmet. Her er ikke minst aktørene i Stor-Oslo i en krevende fase frem mot 1. april når de nye reglene som skal tre i kraft. Men vi startet med arbeidet rundt dette for en god stund siden så medlemmene har forberedt seg godt. I tillegg har vi sett på de nye trendene som er viktig for takbransjen. Dette går blant annet på grønne tak, blå-grønne tak samt bruk av solcellepaneler på takkonstruksjoner. Her har vi også fått inn noen nye leverandører som er aktive innen disse feltene. I tillegg fokuserte vi også på det sosiale under samlingen, legger Hoseth til.

 

Rekruttering

Kjeden jobber kontinuerlig med rekruttering inn til bransjen og medlemmene.

– Som en del av dette arbeidet har vi ansatt en person som skal drive med rekruttering for medlemmene. Han skal bistå med å skaffe folk, og nå jobber vi også med å få mange av de som har vært tilknyttet innleiebranjsen til å gå inn som fast ansatte i takbedriftene, sier Hoseth.

Artikkelen er publisert på Bygg.no og skrevet av Arve Brekkhus.