Høydepunktene fra årets Taktour

Hvert år inviterer Takringen alle medlemmer til å bli med på en utenlandstur. I år ble det en rekordoppslutning med […]

Hvert år inviterer Takringen alle medlemmer til å bli med på en utenlandstur. I år ble det en rekordoppslutning med 150 deltakere og virkelig flotte dager på Spanias østkyst i Alicante. 

Turen, som er en årlig tradisjon, skal både gi deltakerne som er med faglig påfyll og være en sosial arena hvor kolleger i bransjen kan snakke sammen og knytte nye kontakter. Fra 27.-30. april fikk deltakerne virkelig fylt potten for begge deler i år. 

 

Nyheter og oppdateringer for takbransjen 

Under den faglige biten av turen var det presentasjoner av nyheter og nye tekniske løsninger fra en rekke av leverandørbedriftene. Leverandørene som stod på scenen denne helgen var Optimera, Rockwool, Benders, Weland, Isola, Vartdal, Bewi, Glava, SFS og Berknapp. De sørget for at alle tilhørerne fikk både en inspirerende og nyttig oppdatering på ulike felt i takbransjen. 

Takringen presenterte også en oppsummering av 2022 og deres forventninger for 2023. For Takringen ble fjoråret er rekordår, mens det er en rekke utfordringer for bransjen og medlemsbedriftene for året vi er inne i. 

Under vår presentasjon la vi frem prognoser og statistikk for fremtiden. For de som følger med i nyhetsbildet er det ingen overraskelse at 2023 blir et røft år. Men ved å presentere mer konkrete forventninger for medlemsbedriftene våre, kan også bransjen være mer forberedt på det som kommer, sier daglig leder i Takringen Vidar Hoseth.

Takringen presenterte også hvilke endringer i lovverk og reguleringer som har kommet over den siste perioden. Denne delen var nyttig for mange av deltakerne, ettersom det har vært flere år med endringer på mange fronter for bransjen.

Faglig påfyll av Leif Arne Skogsholm i Takringen under Taktour Alicante 2023
Leif Arne Skogsholm i Takringen la vi frem prognoser og statistikk for fremtiden.

 

Festmiddag på fortet med prisutdeling 

I Alicante ruver fortet Castillo de Santa Bárbara fra 800-tallet over byen. Fra denne historiske plassen ble også årets festmiddag arrangert.  

– Det ble en skikkelig fin ramme for en veldig hyggelig middag. I tillegg til en spektakulær utsikt og god mat, var Heine Totland med og stod for underholdningen denne kvelden, sier Vidar Hoseth.

Festmiddagen ble også rammen for utdeling av priser til årets medlemsbedrift og årets leverandør. Dette er gjeve priser som henger høyt hos Takringen.  

– For årets leverandør er det medlemmene selv som har stemt frem vinneren. Basert blant annet på faktorer som leveransedyktighet, oppfølging og pris, ble det Glava som vant denne prisen i år, sier Hoseth.

Årets medlemsbedrift blir valgt ut av Takringen. Dette skjer gjennom en vurdering av lojalitet til kjedekonseptet, kjøpslojalitet, vekst og markedsføring.  

– I tillegg er det viktig for Takringen at Årets medlemsbedrift skal være en god ambassadør. Den bedriften som leverte best i år på alle kritereier var Skårhaug Taktekk. Gratulerer til dem, sier Hoseth.

Takringens administrasjon på Castillo de Santa Bárbara i Alicante
På fortet Castillo de Santa Bárbara. Fra venstre: Zbigniew Cezary Zawada (Takringen), Vidar Hoseth (Takringen), Janne Bjørklund (Takringen), Marianne Hoel (Takringen), Heine Totland, Leif Arne Skogsholm (Takringen), Karianne Kjærnes og Roger Allan Ivin.

 

150 deltakere sørget for god stemning 

Med utgangspunkt i den nydelige byen Alicante, ble også deltakerne invitert med på morgenbad i Middelhavet og båtutflukt til øya Tabarca. Innimellom programpostene kunne deltakerne også nyte litt fritid med shopping, restaurantbesøk og sightseeing.

Takringen har fått utelukkende positive tilbakemeldinger på årets tur. 
 

– Det som virkelig gjorde turen i år, var alle de 150 deltakerne som sørget for at dette ble en veldig hyggelig tur. Jeg vil takke alle sammen for noen nydelig dager sammen i Alicante, avslutter Hoseth.