Takringen advarer om tøffe tider: – Må være forberedt på det som kommer

Nylig arrangerte Takringen sin store samling for medlemsbedriftene, og daglig leder Vidar Hoseth la her frem sine prognoser for 2023. […]

Nylig arrangerte Takringen sin store samling for medlemsbedriftene, og daglig leder Vidar Hoseth la her frem sine prognoser for 2023. Han peker på at 2023 blir et røft år.

Under samlingen, som i år var lagt til Alicante og hvor rekordmange 150 personer deltok, dro Hoseth blant annet frem en oppsummering av fjoråret og deres prognoser og statistikk for fremtiden.

– For Takringen ble fjoråret et rekordår mens det er en rekke utfordringer for bransjen og medlemsbedriftene for året vi er inne i. For de som følger med i nyhetsbildet er det ingen overraskelse at 2023 blir et røft år. Men ved å presentere mer konkrete forventninger for medlemsbedriftene våre, kan også bransjen være mer forberedt på det som kommer, sier Hoseth

Takringen presenterte også hvilke endringer i lovverk og reguleringer som har kommet over den siste perioden.

– Denne delen var nyttig for mange av deltakerne, ettersom det har vært flere år med endringer på mange fronter for bransjen, påpeker Hoseth.

Han sier at denne typen samlinger, som er en årlig tradisjon i Takringen, er ment å gi deltakerne faglig påfyll og være en sosial arena hvor kolleger i bransjen kan snakke sammen og knytte nye kontakter.

Under den faglige biten av turen var det presentasjoner av nyheter og nye tekniske løsninger fra en rekke av leverandørbedriftene. Leverandørene som stod på scenen var Optimera, Rockwool, Benders, Weland, Isola, Vartdal, Bewi, Glava, SFS og Bergknapp

Det ble også arrangert en festmiddag som dannet rammen for utdeling av priser til årets medlemsbedrift og årets leverandør.

– For årets leverandør er det medlemmene selv som har stemt frem vinneren. Basert blant annet på faktorer som leveransedyktighet, oppfølging og pris, ble det Glava som vant denne prisen i år, sier Hoseth.

Årets medlemsbedrift blir valgt ut av Takringen. Dette skjer gjennom en vurdering av lojalitet til kjedekonseptet, kjøpslojalitet, vekst og markedsføring.

– I tillegg er det viktig for Takringen at Årets medlemsbedrift skal være en god ambassadør. Den bedriften som leverte best i år på alle kriterier var Skårhaug Taktekk, sier Hoseth.

 

Artikkelen er publisert på Bygg.no og skrevet av Arve Brekkhus.