Kompetanseheving hos medlemsbedrifter

Nylig arrangerte Takringen for første gang fagprøve for polske taktekkere i Polen. Motivasjonen for opplegget var for Takringen å få […]

Nylig arrangerte Takringen for første gang fagprøve for polske taktekkere i Polen. Motivasjonen for opplegget var for Takringen å få flere fagarbeidere inn i bransjen. – Et vellykket opplegg vi helt klart skal gjøre igjen, sier daglig leder i Takringen Vidar Hoseth. 

Å sikre et høyt kompetansenivå i bransjen vår er noe Takringen jobber med hele tiden. Samtidig viser de bedriftene som sender medarbeiderne sine til Polen for å ta fagbrev at de er seriøse bedrifter som investerer i medarbeiderne sine. 

Ved å bidra på denne måten, håper Takringen også at vi er med på å øke rekrutteringen til bransjen. 

– Mange av de polske håndverkerne vi har i Norge har både lang erfaring og høy kompetanse i det de jobber med. Utfordringen med å få tatt fagbrevet er for mange kun en språkbarriere, sier Hoseth. 

Denne gangen var det syv stykker som reiste til Polen for å ta fagbrev. De neste puljene som foreløpig er planlagt er en gruppe i mai og en i løpet av sommeren. 

– Det eneste bedriftene trenger å gjøre er å samle dokumentasjon om den enkelte ansattes erfaring og søke om fagprøve i Polen. Vi i Takringen fikser resten, sier Vidar Hoseth.